Energie Besparingscalculator

Bij Lumenplan staan wij voor unieke lichtoplossingen die uw project laten stralen. Daarbij letten we ook op het energieverbruik van de verlichting en de ecologische footprint, evenals de jaarlijkse kosten. Via onze simpele calculator, is het mogelijk om een energie berekening te maken voor het verbuik en de kosten van de verlichting per jaar in verhouding tot de oude situatie.

Energiecalculator

Oude situatie

Nieuwe situatie

Algemene gegevens

Hoe de berekening werkt

Jaarlijks stroomverbruik: Dit wordt berekend door het aantal lichtpunten, het wattage per lichtpunt en het aantal branduren per dag met elkaar te vermenigvuldigen, en vervolgens te delen door 1000 om het verbruik in kWh te bepalen.

Kostenberekening: De jaarlijkse energieconsumptie wordt vermenigvuldigd met de prijs per kWh om de totale jaarlijkse kosten te berekenen.

Lichtopbrengst per watt (lm/W): Dit is een maat voor de efficiëntie van de verlichting en wordt berekend door het totale aantal lumen te delen door het wattage van de lampen.

CO₂-uitstoot: De CO₂-emissie wordt berekend door het jaarlijkse energieverbruik te vermenigvuldigen met de emissiefactor (in kg CO₂ per kWh) van het gekozen land.

Besparingsberekening: Energie-, kosten- en CO₂-besparingen worden berekend door de gegevens van de oude en nieuwe situatie met elkaar te vergelijken.

Wat wilt u laten zien?

Elke lichtoplossing is uniek. Daarom nemen we de tijd om uw wensen en doelstellingen volledig te begrijpen. Ontdek hoe wij met een op maat gemaakte oplossing uw project kunnen transformeren. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek.